Куатро формаджи

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2008
Куатро формаджи
 
Необходими продукти:
400 г фарфали
100 г сирене „Гауда”
100 г сирене „Ементал”
100 г немско синьо сирене
80 г сирене „Грюер”
40 г краве масло
1 1/2 ч. ч. студено прясно мляко
1 1/2 ч. ч. готварска сметана
2 ч. л. пшеничено брашно
1 ч. л. бял пипер
2-3 щипки смляно индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Куатро формаджи
Пастата се слага в подсолена кипнала вода.
2
Куатро формаджи 2
Маслото се разтопява в отделен съд.
3
Куатро формаджи 3
Добавят се последователно брашното, прясното мляко и сметаната.
4
Куатро формаджи 4
Разбърква се и се подправя със сол, бял пипер и индийско орехче.
5
Куатро формаджи 5
Различните видове сирене се нарязват на кубчета, без сиренето “Грюер”, което се настъргва.
6
Куатро формаджи 6
Кубчетата “Гауда” се изсипват в сметаната и се разбъркват, след което същото се прави последователно със синьото сирене, сиренето „Ементал” и сиренето „Грюер”.
7
Куатро формаджи 7
Сварената паста се залива със соса, разбърква се и се запича във фурна за 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: