Круши в тесто

Интересно сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи круши
краве масло за намазване
захар за поръсване

за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
60 г захар
50 г бланширани бадеми
1 яйце

за крема:
300 г крем сирене
80 г пудра захар
50 г печени бадеми
10 г бурбонска ванилова захар
2 жълтъка
2 с. л. брашно

за соса:
350 мл сайдер
80 г захар


Начин на приготвяне:
1
Круши в тесто
Бадемите се смилат със захарта и се разбъркват в купа с брашното. Добавя се маслото.
2
Круши в тесто 2
Претрива се с пръсти, докато се получат трохи. Прибавя се яйцето и се разбърква.
3
Круши в тесто 3
Полученото тесто се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник, за да стегне.
4
Круши в тесто 4
Крем сиренето се разбърква с жълтъците, пудрата захар, ваниловата захар, брашното и накълцаните бадеми.
5
Круши в тесто 5
Крушите се обелват, разполовяват се и се почистват от семките. Издълбават се и се пълнят с крема.
6
Круши в тесто 6
Тестото се разточва върху набрашнен плот. Разделя се на 8 парчета.
7
Круши в тесто 7
Крушите се поставят върху тестото с отвора надолу. Излишното тесто се изрязва.
8
Круши в тесто 8
По желание се украсяват с декоративни елементи.
9
Круши в тесто 9
Крушите се мажат с разтопено масло и се поръсват с кристална захар. Пекат се около 18 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
10
Круши в тесто 10
Сайдерът се редуцира на умерен огън със захарта. Когато сместа се сгъсти, се дърпа от огъня и се оставя да се охлади. Крушите се поднасят с получения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: