Круши в сладък винен сос

Рецепта с малко продукти, комбинирани по съвършен начин
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2013
Круши в сладък винен сос
 
Необходими продукти:
4 средно големи круши с дръжките
150 г захар
100 г пчелен мед
750 мл бяло вино „Пино гриджо”
1 лимон
1 шушулка ванилия
1 с. л. пипер меланж на зърна
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Круши в сладък винен сос

Крушите се обелват, разрязват се надве по дължина (дръжките не се махат) и се почистват от семките.

 


2
Круши в сладък винен сос  2

В тенджера се слагат бялото вино, захарта, медът, лимоновият сок, леко счуканият пипер меланж, разрязаната на две ванилия и солта.

 


3
Круши в сладък винен сос  3

Когато течността кипне, в нея се потапят крушите. Съдът се дърпа от огъня и плодовете се пошират - оставят се така за около 15 минути или докато омекнат.

 


4
Круши в сладък винен сос  4

След това се изваждат, заливат с част от ароматния винен сос и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: