Кростата с праскови

Маслено тесто обвива хрупкави ореховки, праскови и сладко
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2012
Кростата с праскови
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората от 1 лимон
2 с. л. вода

за плънката:
400 г компот от праскови (белени)
370 г сладко от праскови (конфитюр)
100 г ореховки
1 яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Кростата с праскови

Маслото и брашното се разбиват в блендер или с намачкват с ръце, докато се получат фини трохи.


2
Кростата с праскови 2

Към тях се прибавят жълтъците, захарта, настърганата лимонова кора и водата и се омесва гладко маслено тесто.


3
Кростата с праскови 3

То се оставя да почине в хладилник за 30–40 минути,  покрито с фолио за свежо съхранение.


4
Кростата с праскови 4

После се разточва и се слага в кръгла форма, като трябва да покрие и стените. Част от тестото се запазва за оформянето на решетка. Формата се прибира в хладилник за 20–30 минути.

 


5
Кростата с праскови 5

Ореховките се смилат. Прасковите се отцеждат от сока на компота и се нарязват на тънки резени.


6
Кростата с праскови 6

Охладената основа  се намазва с половината от сладкото, отгоре се разпределят начупените ореховки и върху тях се подреждат резените праскови, ветрилообразно.


7
Кростата с праскови 7

Намазва се с останалото сладко.


8
Кростата с праскови 8

Отделеното тесто се разточва и от него се оформят ленти, с който се прави решетка.


9
Кростата с праскови 9

Намазват се с разбито яйце. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.


 






Съвет: Сладкото от праскови леко се загрява, ако е много гъсто.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2014
Получи се чудесна и със сладко от череши!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
няколко пъти съм я правила , става страхотно вкусно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
който реши да го приготви,няма да съжалява...като мен,аз съм възхитена!..и не е трудно
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
В момента аз го правя дано да е толкова вкусно колкото изглежда
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Изглежда страхотно и предполагам е вкусно, мисля да го пробвам и аз. Мерси за идеята, страхотни сте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: