Крокети от спанак със сос "Айоли"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2001
Крокети от спанак със сос
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
50 г кашкавал
3 яйца
галета и брашно за паниране
2 ч. ч. олио
50 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно
2 щипки индийско орехче
2 жълтъка
бялата част на 1 стрък чесън
4 стръка магданоз
3 с. л. лимонов сок
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крокети от спанак със сос
Приготвя се сос “Бешамел”, като в сгорещено масло се запържва брашното до златист цвят. Разрежда се с прясно мляко, кипва се. Огънят се намалява, сосът се вари, докато се сгъсти. Подправя се с индийско орехче, сол и пипер.
2
Крокети от спанак със сос
Спанакът се поставя в кипяща подсолена вода и се вари в тенджера без капак около 10 минути. Отцежда се добре и се оставя да изстине.
3
Крокети от спанак със сос
Изстиналият спанак се нарязва наситно и се поставя в купа. Омесва се с яйцето, настъргания кашкавал и бешамеловия сос. Посолява се.
4
Крокети от спанак със сос
От сместа се оформят крокети, овалват се в брашно, разбити яйца и галета. Пържат се в сгорещено олио, докато добият златист цвят. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.
5
Крокети от спанак със сос
Продуктите за сос "Айоли" се поставят в купа и се пасират. В чиния се поставя лист маруля и върху него се подреждат крокетите. Отстрани в чинията се сипва от соса. Подходяща гарнитура е салата от домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: