Крокети от риба

Поднесени с вкусен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от бяла риба
2 картофа
1 корен пащърнак (400 г)
1/2 глава червен лук
30 г каперси
4 яйца
1 стрък розмарин
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
фини овесени ядки за овалване
брашно за овалване

за соса:
200 г майонеза
50 г кисело мляко
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. паста „Уасаби“


Начин на приготвяне:
1
Крокети от риба
Картофите и пащърнакът се обелват, режат се на кубчета и се сваряват.
2
Крокети от риба 2
Отцеждат се, оставят се да изстинат и се намачкват с преса за картофи.
3
Крокети от риба 3
Смесват се с яйцето, нарязаните наситно лук, каперси и риба, настърганата лимонова кора, накълцания розмарин, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
4
Крокети от риба 4
От сместа се оформят крокети. Овалват се в брашно, потапят се в останалите, предварително разбити яйца и се покриват с овесени ядки.
5
Крокети от риба 5
Поставят се в тави, застлани с пергаментова хартия, поливат се със зехтин и се пекат в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 12 минути.
6
Крокети от риба 6
Майонезата се разбърква с киселото мляко, уасабито и лимоновия сок.
7
Крокети от риба 7
Крокетите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2015
Изключително вкусно и интересно ястие. Лесно се приготвя и е перфектно за цялото семейство :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: