Крокенбуш

Ради Стамболов приготвя
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Крокенбуш
 
Необходими продукти:
4–5 яйца
500 г захар
2 ч. л. карамелен топинг
50 г захар
1/2 л готварска сметана
75 г нишесте
75 г захар (4 с. л.)
2 яйца
1/2 л прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка захар
100 мл олио
150 г брашно
200–250 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Крокенбуш
В подходящ съд се загрява 250 мл вода заедно с олиото за профитеролите. Щом заври, се добавят солта, захарта и брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Сваля се от огъня и се бърка, за да се охлади.
2
Крокенбуш 2
Охладеното тесто се поставя в кухненския робот, разбърква се и едно по едно се слагат яйцата.
3
Крокенбуш 3
Получената хомогенна смес се шприцова с пош във форма на розички върху покрита с хартия за печене тава. Профитеролите се пекат в предварително загрята до 250–260 градуса фурна около 8–10 минути.
4
Крокенбуш 4
Кремът се приготвя, като 2–3 с. л. от млякото се разбиват с нишестето и се прибавят яйцата. Останалото мляко се кипва заедно със захарта и се налива яйчената смес. След като заври, се оттегля от котлона и се оставя да се охлади, като се поръсва с малко захар.
5
Крокенбуш 5
Сметаната се разбива със захарта и се смесва с пудинг крема и карамеления топинг. С този крем се пълнят профитеролите с помощта на пош.
6
Крокенбуш 6
Захарта се изсипва в тенджера, която е на котлона. По стените на съда се налива топлата вода и се оставя да се карамелизира. Когато карамелът е готов, тенджерата се потапя в по-голям съд с вода, за да се охлади. Профитерфолите се потапят един по един в карамела и се сервират.
7
Крокенбуш 7
Пълните с крем профитероли може да се подредят около предварително направен от картон конус, покрит с намаслено алуминиево фолио, и накрая да се полеят с тънка струйка карамел. Оставят се да изстинат и конусът се изважда.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: