Кремки

Красиви и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основното тесто:
400 г брашно
100 мл прясно мляко
1 жълтък
85 г захар
20 г сухо мляко
60 г краве масло (меко)
1 пакетче суха мая (7 г)
5 г сол

за тестото за декорация:
170 г брашно
2 с. л. нишесте
115 г краве масло (меко)
100 г захар
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
3 жълтъка
1 щипка сол

за крема:
1 пакетче инстантен ванилов крем
1 пакетче инстантен ягодов крем
1 пакетче инстантен шоколадов крем
1,2 л студено прясно мляко (3,6%)


Начин на приготвяне:
1
Кремки
От 25 г от брашното и 80 мл вода се приготвя предварително тесто, като брашното и водата се загряват в касерола на слаб огън и се бърка, докато се сгъсти.
2
Кремки 2
Отстранява се от котлона и се разбърква със студеното мляко и жълтъка.
3
Кремки 3
Сухото мляко се смесва с останалото брашно, маята, захарта и солта.
4
Кремки 4
Добавя се и предварителното тесто.
5
Кремки 5
Меси се, докато се получи гладко тесто.
6
Кремки 6
Постепенно се прибавя маслото и се меси, докато тестото го поеме.
7
Кремки 7
Тестото се прехвърля в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. Разделя се на 18 еднакви топки, които се подреждат на разстояние една от друга в 2 тави с незалепващо покритие и се оставят повторно да втасат.

8
Кремки 8
Тестото за декорация се приготвя, като маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем.
9
Кремки 9
Прибавят се 2 жълтъка и отново се разбива.
10
Кремки 10
Брашното, бакпулверът, содата, солта и нишестето се разбъркват и се сипват при маслената смес. Разбърква се отново.
11
Кремки 11
Трябва да се получи твърдо тесто, което се разточва между два листа пергаментова хартия. Прибира се във фризер, за да стегне.
12
Кремки 12
Студеното тесто се разточва на тънка кора, от която с ринг се изрязват 18 кръга. (Трябва да са с размера на вече втасалите топки тесто). Намазват се с разбит с малко вода жълтък.
13
Кремки 13
След това с остър нож по повърхността им се правят ромбове.
14
Кремки 14
С така подготвените кръгове се покриват втасалите питки.
15
Кремки 15
Пекат се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се върху решетка.

16
Кремки 16
Студеното прясно мляко за крема се разпределя в три купи. Сипват се инстантните кремове – ванилия, ягода и шоколад – и всеки се разбърква с миксер (на високи обороти), докато се сгъсти.
17
Кремки 17
Трите крема се прехвърлят в три различни поша.
18
Кремки 18
Питките се разрязват леко и се пълнят с крем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: