за основното тесто:
400 г брашно
100 мл прясно мляко
1 жълтък
85 г захар
20 г сухо мляко
60 г краве масло (меко)
1 пакетче суха мая (7 г)
5 г сол
за тестото за декорация:
170 г брашно
2 с. л. нишесте
115 г краве масло (меко)
100 г захар
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
3 жълтъка
1 щипка сол
за крема:
1 пакетче инстантен ванилов крем
1 пакетче инстантен ягодов крем
1 пакетче инстантен шоколадов крем
1,2 л студено прясно мляко (3,6%)
От 25 г от брашното и 80 мл вода се приготвя предварително тесто, като брашното и водата се загряват в касерола на слаб огън и се бърка, докато се сгъсти.
Отстранява се от котлона и се разбърква със студеното мляко и жълтъка.
Сухото мляко се смесва с останалото брашно, маята, захарта и солта.
Добавя се и предварителното тесто.
Меси се, докато се получи гладко тесто.
Постепенно се прибавя маслото и се меси, докато тестото го поеме.
Тестото се прехвърля в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. Разделя се на 18 еднакви топки, които се подреждат на разстояние една от друга в 2 тави с незалепващо покритие и се оставят повторно да втасат.
Тестото за декорация се приготвя, като маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем.
Прибавят се 2 жълтъка и отново се разбива.
Брашното, бакпулверът, содата, солта и нишестето се разбъркват и се сипват при маслената смес. Разбърква се отново.
Трябва да се получи твърдо тесто, което се разточва между два листа пергаментова хартия. Прибира се във фризер, за да стегне.
Студеното тесто се разточва на тънка кора, от която с ринг се изрязват 18 кръга. (Трябва да са с размера на вече втасалите топки тесто). Намазват се с разбит с малко вода жълтък.
След това с остър нож по повърхността им се правят ромбове.
С така подготвените кръгове се покриват втасалите питки.
Пекат се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се върху решетка.
Студеното прясно мляко за крема се разпределя в три купи. Сипват се инстантните кремове – ванилия, ягода и шоколад – и всеки се разбърква с миксер (на високи обороти), докато се сгъсти.
Трите крема се прехвърлят в три различни поша.
Питките се разрязват леко и се пълнят с крем.