Крем торта „Норет”

Източник: Nora V. Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.05.2014
Крем торта „Норет”
 
Необходими продукти:
1 пакет бисквити ( може и бишкоти )
200-300 мл прясно мляко
3 -5 капки течна ванилия
2-3 големи банана
100 гр сурови ядки по избор

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
400 г заквасена сметана
250 мл течна сладка сметана
8 с. л. захар
1 кг ягоди


Начин на приготвяне:
1
Нарязват се ягодите на малки кубчета, като може да се отдели част от тях за украса. Бананите се режат на шайби.
2
В голяма купа се смесват маскарпонето, заквасената сметана, течната сметана и захарта. Бърка се, докато се получи еднородна смес.
3
Добавят се ягодите и се бърка, докато се смесят добре компонентите.
4
В купа, достатъчна да побере бисквитите (бишкотите), се налива млякото и се смесва с течната ванилия. Всяка бисквита (бишкота) се потапя в млякото, за секунда, от всяка страна.
5
В предварително приготвена тавичка (или поставка за торта) се нареждат ред бисквити (бишкоти), ред банани, ред крем, ред ядки. Повтаряме последователността, докато запълним тавичката и завършваме с крем. Може да се украси с ягоди или с каквото преценим, че е подходящо. :)
6
Препоръчително е да престои поне 2 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Три думи. Лесно, бързо и вкусно. :Р
1.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
С удоволствие да опитам и аз.Потекоха ми лигите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: