Крем супа „Вишисоаз“

Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2012
Крем супа „Вишисоаз“
 
Необходими продукти:
4 стръка праз (бялата част)
2 картофа
2 с. л. краве масло
5 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. ч. готварска сметана
1 ч. ч. прясно мляко
див лук за поднасяне
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа „Вишисоаз“

Празът се нарязва наситно и се запържва в маслото. Налива се пилешкият бульон и се слагат картофите, нарязани на кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри под капак за около 30 минути.


2
Крем супа „Вишисоаз“ 2

Пасира се и се минава през фина цедка. Връща се на котлона, наливат се млякото и сметаната, кипва и се отстранява от котлона.


3
Крем супа „Вишисоаз“ 3

Охлажда се и се поднася поръсена с наситнен див лук.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2023
Кадифен вкус и нежност, въпреки пиперливия праз и маслото - страхотна!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2013
Много вкусно! Почти не се усеща лучен вкус. За зимните студени дно е великолепна.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусно стана!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: