Крем супа със захаросани смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Крем супа със захаросани смокини
 
Необходими продукти:
100 г картофи
200 г смокини
300 г тиквички
50 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
100 мл прясно мляко
1 малка глава лук
4 смокини
1 с. л. кафява захар
1 с. л. краве масло
4 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже на кубчета и се запържва в зехтина за 2 минути, добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи и всичко се задушава с виното.

2
След като алкохолът изври, се добавят тиквичките, нарязани също на кубчета, и разполовените смокини. Всичко се бърка 2–3 минути и се сипват около 500 мл вода и млякото.
3
Когато зеленчуците се сварят, се пасират и се дръпват от огъня.
4
Смокините за украсата се нарязват на тънки шайби и се запържват за по 1 минута от всяка страна в маслото. След като се обърнат втори път, се посипват със захарта и след като се карамелизират, се изваждат веднага в чиния (ако останат в тигана, захарта ще прегори).
5
При поднасяне супата се сипва в купи и отгоре се поставят карамелизирани шайби смокини и мащерка.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: