Крем супа с къри и кореноплодни зеленчуци

Засищаща крем супа
Източник: Румяна Димова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.02.2017
Крем супа с къри и кореноплодни зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 малък стрък праз
6 скилидки чесън
3 средно големи картофа
1 глава червено цвекло
1 глава пащърнак
1/2 ч. л. къри на прах (не люто)
1/2 ч. л. мерудия
2 с. л. слънчогледово олио
1 ч. л. зърна чимен
1,2 л вода (гореща)
6 с. л. кисело мляко
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Празът и лукът се почистват и се измиват. Нарязват се на средно големи парчета и се задушават в олиото, на умерено силен котлон, докато омекнат.
2
Добавят се чесънът, солта, кърито, мерудията и чименът. Разбърква се, и се прибавят обелените и нарязани на големи кубчета картофи, цвекло и пащърнак.
3
Наливаме водата и оставяме супата да се готви на тих огън, докато зеленчуците омекнат.
4
Преди да свалим от котлона опитваме супата, и при нужда посоляваме.

5
Пасираме, до получаване на кремообразна текстура.

6
Сервираме гореща или студена – по желание, гарнирана с 1 с. л. разбито кисело мляко.


Съвет:
Супата е подходяща, да се консумира топла в зимните месеци.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2017
Радвам се, че ви е харесала рецептата. Смелен на прах чимена също много ми е любима подправка, просто тук съм използвала на зърна. А цвеклото го преоткрих!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2017
мерси Руми,аз слоших сминдух на прах, понеже не намерих на зърна.Аз обичам червено цвекло, а и децата го харесаха на пюре.Благодаря.Снимка другия път.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2017
Може и да не го добавяте, ако не ви харесва. Кърито има много богат аромат и вкус. Ако все пак решите, в по -малка концентрация чимена (сминдух) се съдържа в готова смес меродия. Лично на мен ми харесва заради приятния си аромат, който ми създава топлота.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2017
с какво мога да заменя чимена
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: