Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета

Много засищаща крем супа
Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.06.2015
Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета
Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета
Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета
Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета
Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета
 
Необходими продукти:
500 г зелени аспержи
50 г краве масло
1 голям картоф (или 2 по-малки)
6 чери доматчета
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
слънчогледови семки
вода


Начин на приготвяне:
1
Аспержите се режат на три части. Долната, най-твърда част (около 1/4 от стъблото) се обелва и се нарязва. Слага се да поври малко в 400 мл вода със сол и след това се пасира.
2
Горната част (около 4 см) се отрязва и се оставя настрана. Тя ще ни трябва за украса.
3
Средната част от аспержите се нарязва на парчета (през 1 см), които се слагат в тенджера с част от разтопеното масло (25-30 г) и обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
След като аспержите омекнат леко, в тенджерата постепенно се долива от пасираните дръжки на аспержите, докато сместа заври.
5
Накрая се добавя цялото количество пасирани аспержи и се оставя да ври около 15 минути, на слаб огън, след което всичко се пасира.
6
Слънчогледовите семки се запичат за кратко в загрят тиган, без мазнина, така че да не почерняват и се изваждат.
7
В същия тиган се добавят останалото масло и връхчетата на аспержите, и се оставят да се задушат за около 8-10 минути.
8
През това време чери доматчетата се разполовяват.
9
Връхчетата на аспержите се изваждат и в същия тиган, върху останалото от задушените връхчета на аспержите масло се сипва 1 лъжичка захар.
10
След като захарта се разтопи, се слагат половинките на чери доматчетата с разрязаната част надолу. Запържват се леко, като се внимава да не изтече сокът им.
11
Супата се сипва в чинии и се аранжира с доматчетата, връхчетата от аспержите и слънчогледовите семки.


Съвет:
Много ефектна и вкусна супа. Уви, за приготвянето й трябва да си отделите време и да действате бързо. Внимание: Сезонът на аспержите е между края на март и средата на юни!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: