Крем супа от тиквички

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 04.01.2015
Крем супа от тиквички
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 голям картоф
3-4 скилидки чесън
100 г краве сирене
1 с. л. краве масло
1/2 връзка копър
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Обелвате и нарязвате тиквичките и картофа на едри парчета и заедно със скилидките чесън ги слагате да се варят в подсолена вода (около 1 равна ч. л. сол би трябвало да е достатъчно). Варите зеленчуците, до омекване на картофите.
2
След като зеленчуците са добре сварени, ги изваждате от бульона, в който са врели и ги пасирате, до получаване на хомогенна смес. Добавяте сиренето и маслото, и отново пасирате. Най-добре е, за пасирането да ползвате кухненски робот или пасатор. Към получената смес добавяте от бульона, в който са врели зеленчуците. Количеството на добавения бульон зависи от това, колко гъста искате да стане вашата крем супа от тиквички.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2021
Вкусна и бърза за приготвяне !
6.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2018
Чудесна се получи! Направих я постна само със зехтин, без масло и сирене (с малко повече сол) и пак стана разкошна.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Доста вкусна! Жена ми остана впечатлена! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2015
Вкусна е ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Не е зелена наистина, но с крутони и бадеми стана супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: