Крем супа от тиква „Цигулка“ с макарони

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 31.12.2013
Крем супа от тиква „Цигулка“ с макарони
 
Необходими продукти:
за тиквата:
400 г тиква „Цигулка“
1 с. л подправка за зеленчукови супи

за зеленчуковата смес:
40 г макарони
20 г целина
20 г червено цвекло
40 г моркови
3 скилидки чесън
20 мл олио
1 бульон по избор


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се поставя в съд за варене, сипва се водата, колкото да покрие тиквата. Добавя се подправката за зеленчукови супи и сол на вкус. Вари се и се пасира.
2
За зеленчуковата смес: в тиган с олио леко се запържва нарязаният наситно чесъна, морковът – нарязан на кръгчета, целина – нарязана на кубчета, червено цвекло – нарязано на кубчета и макароните. Долива се вода. Добавя се бульонът и се вари до сваряване на зеленчука.
3
Към пасираната тиква се добавя зеленчуковата смес, вари се 10–15 минути. Сваля се от котлона и се добавя маслото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: