Крем супа от тиква и моркови

Източник: Simona Mileva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.11.2013
Крем супа от тиква и моркови
 
Необходими продукти:
300-350 г тиква
5-6 моркова
1/2 глава целина
1 глава лук
хималайска сол на вкус
листа целина на вкус
1 с. л. къри
черен пипер на вкус
зехтин
лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Почистват се тиквата, лукът, картофът и морковите и се нарязват на средно големи парчета.
Не е необходимо да се стараете да са в определена форма, защото накрая ще се пасират.
2
Целината се настъргва и се прибавя към тях. Листата се оставят за по-късен етап в приготвянето.
Всички продукти се варят и 5 минути, преди да станат готови, се прибавя малко зехтин, къри и листата целина.
3
Сваля се от котлона и се овкусява със сол, лимонов сок и пипер.
Пасира се и е готова за сервиране.
Може да си приготвите и крутони, ако желаете.
Гъстотата я определяте вие, разбира се, затова сами ще си определите водата в супата.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2020
Вкусно
6.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
Различно, но леко сладникаво на вкус.
5.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Супата стана много вкусна! Аз и добавих 200мл прясно мляко и накрая сложих съвсем малко краве масло.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
Много вкусна супа!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2014
В необходими продукти няма картоф, а в рецептата има?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: