Крем супа от моркови

Кадифена супа с хрупкав чипс
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2011
Крем супа от моркови
 
Необходими продукти:
500 г моркови
1 малка глава целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 мл прясно мляко
50 г краве масло
50 мл олио
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

за чипса:
1/2 твърда франзела
1 с. л. семе от копър
3 щипки червен пипер
1 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от моркови

Целината, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на еднакви по големина парчета. В тенджера се загряват олиото и маслото и зеленчуците се запържват за 2–3 минути. Морковите се обелват, нарязват се на кръгчета и се прибавят при останалите зеленчуци заедно с горчицата. След като се запържат се овкусява със сол и черен пипер.


2
Крем супа от моркови 2

Налива се вода, колкото да ги покрие и се сипва прясното мляко. Оставя се да се вари на умерен огън до пълното омекване на морковите.


3
Крем супа от моркови 3

Супата се пюрира и се добавя вода, докато се получи желаната консистенция.


4
Крем супа от моркови 4

Прецежда през цедка, за да се отстранят едрите парчета от зеленчуците, които не са се пюрирали напълно.


5
Крем супа от моркови 5

Франзелата се нарязва на филии с дебелина 1–2 мм.


6
Крем супа от моркови 6

Те се подреждат една до друга в тава, върху поръсена с олио хартия за печене.


7
Крем супа от моркови 7

В хаванче се стриват семето от копър, червеният пипер и сол. Филиите се поръсват със сместа от подправките и с олиото.


8
Крем супа от моркови 8

Чипсът се пече в загрята на 140 градуса фурна за 5–10 минути, докато се зачерви.


9
Крем супа от моркови 9

Супата се поднася гарнирана с чипса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2018
Правя супата вече поне 10 пъти. Обожавам я!
2.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2017
Много хубава супа! Една от любимите!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Страхотна витаминозна супичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: