Крем супа от манатарки и печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2010
Крем супа от манатарки и печурки
 
Необходими продукти:
1 глава лук
400 г манатарки
300 г печурки
1 кубче зеленчуков бульон (гъбен)
50 мл зехтин
100 мл сметана
1 щипка бял пипер
2 скилидки чесън
3–4 стръка прясна мащерка (1 ч. л. сушена)


Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже наситно и се запържва около 2–3 минути в загретия зехтин (2 с. л. от него се отделят за запържването на чесъна). Гъбите се почистват, измиват се и се режат на средно големи кубчета. Добавят се към лука и се пържат още около 3–4 минути.
2
Сипва се разтвореният в 300 мл бульон и супата се оставя да ври около 5 минути. Добавят се накълцаната мащерка и белият пипер, доливат се още около 700 мл вода и ври 10–12 минути. Три минути преди да се дръпне от огъня, се сипва сметаната и се разбърква добре.
3
Чесънът се обелва, реже се на тънки филийки и се запържва в отделения зехтин. Ястието се декорира със запържения до златисто чесън и по желание се прибавя лист мащерка.
 

4
Към супата може да се приготвят кротони, като хлябът се нарязва на кубчета и се овкусява с подправки по избор. Може да се добави и „Пармезан” на люспи.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


272 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: