Крем супа от леща

Източник: Silvi Ivanova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.04.2015
Крем супа от леща
Крем супа от леща
Крем супа от леща
Крем супа от леща
Крем супа от леща
 
Необходими продукти:
250 г леща
2 средно големи картофа (или 3 малки)
2 моркова (може и кисели - от туршия)
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
сол
чубрица
червен пипер
черен пипер
кимион


Начин на приготвяне:
1
Лукът се обелва, нарязва се и се задушава за кратко в малко мазнина.
2
Добавят се лещата и обелените и нарязани картофи и моркови.
3
Сипват се около 2 л вода (препоръчвам да е гореща). Малко преди да са готови лещата и картофите се добавят подправките - сол на вкус, щипка чубрица, червен и черен пипер, кимион, както и чесънът.
4
Когато лещата и картофите са готови, изключете котлона и оставете малко да изстине, за да пасирате. Може да се консумира с малко магданоз и лимон по желание.


Съвет:
Препоръчвам чесънът да не се запържва и да не се слага в началото на готвенето, а към края, за да не си губи аромата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2020
Много харесвам крем супа от леща и тази стана вкусна. Моето предложение е да се сервира с лъжица-две сметана за по-свежо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: