Крем супа от кореноплодни с ябълка и кленов сироп

Нежна заради сметаната и леко пикантна, за да има интрига във вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2012
Крем супа от кореноплодни с ябълка и кленов сироп
 
Необходими продукти:
200 г сладки картофи
2 глави лук
1 розова ряпа
3 моркова
1 зелена ябълка
1 л пилешки бульон
1 ч. ч. животинска сметана
3 с. л. кленов сироп
50 мл зехтин
сол и лют червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от кореноплодни с ябълка и кленов сироп

Всички зеленчуци и ябълката се почистват и се нарязват на малки кубчета. Запържват се в тенджера, в загрятия зехтин.


2
Крем супа от кореноплодни с ябълка и кленов сироп 2

Налива се бульонът и се оставя да къкри на слаб огън докато продуктите омекнат. После супата се пасира и се прецежда.


3
Крем супа от кореноплодни с ябълка и кленов сироп 3

Връща се на котлона, добавят се сметаната и кленовият сироп. Овкусява се със сол и лют пипер и щом кипне, се сваля от огъня.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2013
Любима супа за зимата, но пропускам кленовия сироп и заменям сметаната с прясно мляко и малко масло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: