Крем супа от кестени, тиква и кисело мляко

Супа ранна есен, приготвена с това, с което са залети сергиите на пазара
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.10.2017
Крем супа от кестени, тиква и кисело мляко
Крем супа от кестени, тиква и кисело мляко
Крем супа от кестени, тиква и кисело мляко
 
Необходими продукти:
500 г кестени
5 скилидки чесън
300 г тиква
1 глава лук
1/3 малка глава целина
1 л пилешки бульон (от кубче или готов костен)
1 с. л. пресен риган (или 1 ч. л. сух)
1 с. л. прясна мащерка (или 1 ч. л. суха)
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. зехтин
2 ч. л. ябълков оцет
1 1/2 ч. л. морска сол
100 г козе сирене
100 г кисело мляко
1/2 ч. л. черен пипер
листа целина за декорация


Начин на приготвяне:
1
Сваряваме измитите кестени във вряща вода за 25 минути.
2
Три обелени скилидки чесън, нарязаните тиква, лук и целина се слагат в съд за готвене на пара (или тенджера) и се готвят 25 минути.
3
Наливаме бульона в дълбока тенджера и го оставяме да заври заедно с пресните риган и мащерка.
4
Добавяме почистените кестени и сготвените на пара зеленчуци.
5
В хаванче стриваме на паста 2 скилидки чесън, сухия риган, зехтина, оцета и морската сол. Добавяме половината от сместа в супата и варим 5 минути.
6
Пасираме готовата супа като добавяме първо сиренето и киселото мляко, а след това останалата смес от подправки.
7
Гарнираме супата с листа целина и по желание поднасяме с кисело мляко.


Съвет:
Сами преценете, до каква степен искате да балансирате сладкия вкус на тиквата с киселото мляко. Опитвайте, докато готвите, така че да получите супата, която ще хапнете с удоволствие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: