Крем супа от карфиол с крутони, поширан праз и пушена сьомга

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2010
Крем супа от карфиол с крутони, поширан праз и пушена сьомга
 
Необходими продукти:
2 глави карфиол (средно големи)
4 стръка копър
2 филийки бял тост
120 г пушена сьомга
сол и черен пипер на вкус
50 мл сметана (прясно мляко
400 зеленчуков бульон (вода)
1/2 стрък праз лук
4 стръка копър
4 с. л. зехтин (масло)
1 глава лук
перата на праза


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от карфиол с крутони, поширан праз и пушена сьомга
Карфиолът се почиства и накъсва на розички. Лукът се бели и се нарязва наситно. Перата на праза се отделят за гарниране, а бялата част се реже на кръгчета.
2
Крем супа от карфиол с крутони, поширан праз и пушена сьомга 2
Лукът и празът се задушават в сгорещения в тенджера зехтин за 5–7 минути, като се внимава да не променят цвета си. Добавят се розичките карфиол и се оставят леко да се запържат. Налива се горещият бульон или вода, добавят се ситно нарязаните стебла копър, овкусява се със сол и черен пипер и супата се вари около 20–30 минути, докато карфиолът омекне.
3
Крем супа от карфиол с крутони, поширан праз и пушена сьомга 3
Сипва се предварително затоплената сметана и се вари още около 5 минути. Супата се оттегля от огъня и се пасира. По желание се прецежда, за да се получи гладка смес.
4
Крем супа от карфиол с крутони, поширан праз и пушена сьомга 4
Сервира се в дълбоки супени чинии, като се гарнира с парченца пушена сьомга, крутони от препечените филийки и поширани лентички от перата на праза. Украсява се с листенца копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: