Крем супа от грах с пилешко

Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2004
Крем супа от грах с пилешко
 
Необходими продукти:
1 пилешко бутче
1 белтък
1/4 глава лук
2 стръка магданоз
3 1/2 с. л. грис
1-2 щипки сол
костите от бутчето
200 г грах
1 морков
1 стрък праз
1/2 глава кромид лук
2 стръка магданоз
1 стрък целина
200 мл прясно мляко
30 г масло
1 жълтък
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от грах с пилешко
Бутчето се обезкостява, като ножът се плъзга между костта и месото. Костта се поставя в тенджера, за да се свари бульон, добавят се нарязаните морков, лук, целина и зелена част на праза. Залива се с 1 1/2 л вода, вари се около 30 минути, към края се посолява. Когато бульонът е почти готов, се добавя грахът.
2
Крем супа от грах с пилешко 2
Кожата се маха и месото се нарязва на дребни късове. Поставят се в купа. Добавят се накълцаният магданоз, 1/4 от лука (също накълцан), белтъкът на яйцето (жълтъкът се поставя в отделна купа), солта и грисът. Разбърква се, от тази смес се оформят кнедли.
3
Крем супа от грах с пилешко 3
Застройката се приготвя, като към разтопеното в тиган масло се прибавя брашното и се разбърква, докато се разтвори. Запържва се 30 секунди, постепенно се налива млякото и се бърка непрекъснато. Когато сместа заври, се изсипва в купата с жълтъка, после се връща в съда и се слага отново на котлона. Бърка се, докато застройката се сгъсти.
4
Крем супа от грах с пилешко 4
С помощта на 2 лъжици се оформят кнедли (топчета). Костта се изважда от бульона и кнедлите се поставят в супата, която не бива да ври много силно. След 10 минути част от бульона се отделя, кнедлите се изваждат и се поставят в него за съхранение. Останалата супа в тенджерата се пюрира, след което постепенно се налива в застройката. Смесва се добре, без да се оставя да заври. Добавят се кнедлите и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: