Крем супа от грах с чипс от бекон

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 26.01.2015
Крем супа от грах с чипс от бекон
 
Необходими продукти:
500 г замразен или пресен грах
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1/2 връзка мента
1/2 ч. л. сух кориандър
30 г масло
125 г крема сирене
200 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
400 мл вода
100 г сурово пушен бекон (тънко нарязан)


Начин на приготвяне:
1
Нарежете лука и чесъна наситно и ги задушете в маслото. Добавете кориандъра още в началото за да отпусне аромата си по-добре. Сипете граха и едро нарязаните магданоз и листа мента. Долейте вода, колкото да покрие продуктите и варете до пълна готовност на зеленчуците.
2
Прибавете крема сиренето и с пасатор пасирайте всичко, до получаването на гладка емулсия. Накрая сложете сметаната, разбъркайте и долейте вода, според желаната от вас гъстота. Овкусете със сол и черен пипер.

3
Чипса от бекон може да направите по два начина. Подредете тънко нарязаните лентички бекон в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете във фурната, докато станат твърди и хрупкави. Вторият начин е да направите това в сух тиган с незалепващо покритие и да запечете бекона, докато изтече мазнината му и отново стане хрупкав.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2015
Стана много бързо и лесно! Хубава рецепта, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


342 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: