Крем супа от грах

Вкусна супа в зелено
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2023
Крем супа от грах
 
Необходими продукти:
500 г грах (замразен)
100 г глава целина
1 малка глава лук
100 мл течна животинска сметана
50 г краве масло
30 мл зехтин
кората от 1 лимон
2 стръка мента
1 стрък девесил
сол и черен пипер на вкус

за поднасяне:
100 мл сметана или 125 г моцарела
50 г грах
50 г белени слънчогледови семки
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Почистете и нарежете лука и целината на ситно. Загрейте зехтина и маслото в тенджера и запържете лука и целината до златисто.
2
Прибавете граха. Налейте и около 500 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Варете около 15 минути, докато грахът омекне.
3
Добавете листенцата от ментата и девесила. Пасирайте и прецедете.
4
Загрейте прецедената супа със сметаната. След това дръпнете от огъня и овкусете с настърганата кора от лимон.
5
Сервирайте всяка порция със запечени с малко сол слънчогледови семки, зърна грах и разбита на крем сметана или накъсана моцарела.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2023
По-вкусна ни беше от други грахови супи, които съм готвила, комбинацията е отлична, единствено замених ментата с джоджен, понеже нямах и девесилът ми беше сушен; но ми остана малко повече за изхвърляне след прецеждането, отколкото очаквах.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: