Крем супа от гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г гъби
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. царевично брашно
30-40 г краве масло
2 кубчета пилешки бульон
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка естрагон
по 4-5 стръка копър и магданоз


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от гъби
Лукът се нарязва наситно и се задушава в маслото на силен огън.
2
Крем супа от гъби 2
Гъбите се нарязват на филии и се прибавят към лука, след което 2-3 гъби се отделят, за да се използват за декорирането на супата.
3
Крем супа от гъби 3
Добавят се царевичното брашно и разтворените в 700 мл вряла вода кубчета бульон.
4
Крем супа от гъби 4
Подправя се със сол и дафинов лист и се оставя да ври около 20 минути, след което дафиновият лист се отстранява.
5
Крем супа от гъби 5
Супата се пасира, като се сипват прясното мляко, естрагонът и нарязаните наситно магданоз и копър. Вари се още 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2020
Лесна и много вкусна! Вместо само мляко, добавих 200мл. прясно мляко и 200мл. готварска сметана - стана чудесна!
13.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2020
Лесна и вкусна
12.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2020
Вкусно
11.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Прекрасна!
10.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2018
Много вкусно!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


peikova80 се регистрира в сайта.
Теодора се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Надиплен хляб
Бон Апети коментира рецептата Надиплен хляб
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: