Крем супа от чесън с маслинови кростини

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2012
Крем супа от чесън с маслинови кростини
 
Необходими продукти:
2 глави чесън
2 глави лук
300 г картофи
500 мл прясно мляко
500 мл зеленчуков бульон (вода)
90 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за кростините:
8 филии франзела
100 г маслини без костилки
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от чесън с маслинови кростини

Чесънът се почиства и се запържва в 1/3 от маслото за 6–7 минути, докато скилидките станат златисти.


2
Крем супа от чесън с маслинови кростини 2

Прибавя се наситненият лук и се оставя да се задуши за 2–3 минути. Слагат се обелените и нарязаните на кубчета картофи. Добавя се и останалото масло и всичко се оставя да се готви за 7–10 минути, като се разбърква постоянно, за да не залепнат картофите за дъното.


3
Крем супа от чесън с маслинови кростини 3

Наливат се млякото и бульонът и се оставя да къкри за 15 минути, докато картофите омекнат напълно.


4
Крем супа от чесън с маслинови кростини 4

Супата се пюрира, подправя се със сол и прясно смлян черен пипер и се похлупва с капак.


5
Крем супа от чесън с маслинови кростини 5

Филийките франзела се запичат във фурната на най-висока степен от двете страни, до златисто. Маслините се наситняват и се смесват със зехтина. По желание се подправят със сол и черен пипер.


6
Крем супа от чесън с маслинови кростини 6

Филийките се намазват с маслиновата смес. Супата се сервира гарнирана с кростините, като по желание в нея може да се сложи и лъжица течна сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: