Крем супа от червена леща

Източник: Aleksandra Ivanova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.09.2015
Крем супа от червена леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. червена леща
1 глава лук
1 морков
2 дафинови листа
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. сол
1/2 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Лещата се измива, лука се нарязва надребно, а моркова се настъргва. Зеленчуците се запържват в олиото 3-4 минути или докато омекнат, след което се добавя лещата и се налива 1л вода.
2
След като супата заври се добавят подправките. Оставя се да ври още 30 минути и след това дафиновите листа се изваждат и супата се пасира. Сервира се със ситно нарязан магданоз.
3
Съвет: По желание може да сервирате с крутони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: