Крем супа от червена леща с чоризо

Апетитна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г червена леща
150 г наденица „Чоризо“
50 г глава целина
30 г тиквени семки
2 скилидки чесън
2 моркова
1 стрък праз
1,2 л зеленчуков бульон
1/4 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от червена леща с чоризо
Празът, чесънът, целината и морковите се почистват и се нарязват на ситно.
2
Крем супа от червена леща с чоризо 2
Чоризото се реже на тънки шайби, които се запържват на умерен огън в сух тиган.
3
Крем супа от червена леща с чоризо 3
Изваждат се, а в отделилата се мазнина се запържват нарязаните зеленчуци.
4
Крем супа от червена леща с чоризо 4
Налива се бульонът и се прибавя лещата. Вари се, докато лещата омекне и се дърпа от огъня.
5
Крем супа от червена леща с чоризо 5
Супата се подправя с кима и се пюрира. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Крем супа от червена леща с чоризо 6
Тиквените семки се запичат на сух тиган.
7
Крем супа от червена леща с чоризо 7
Супата се поднася с чоризото и тиквените семки.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2022
Перфектно се получи
2.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2021
Нямах наденица Чоризо, затова изпозлвах испански колбас. Въпреки това стана много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2018
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: