Крем супа от червена леща и кокосово мляко

И леко пикантнна, което идва от джинджифила
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2012
Крем супа от червена леща и кокосово мляко
 
Необходими продукти:
250 г червена леща
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
30 г джинджифил
1,5 л пилешки бульон (зеленчуков)
400 мл кокосово мляко
2 с. л. олио от гроздови семки
хималайска сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от червена леща и кокосово мляко

Лукът, морковът, чесънът и джинджифилът се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се в олиото от гроздови семки и малко вода.


2
Крем супа от червена леща и кокосово мляко 2

Прибавя се лещата, налива се бульонът и се вари около 20 минути.


3
Крем супа от червена леща и кокосово мляко 3

Супата се пасира и се връща на огъня. Овкусява се с черен пипер и хималайска сол, стрита в хаванче.


4
Крем супа от червена леща и кокосово мляко 4

Прибавя се кокосовото мляко. Кипва се и се сваля от огъня.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2019
Вкусно
6.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Различно и вкусно
5.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Аз я сготвих, но не използвах олио от гроздови семки, а зехтин. Супата е вкусна с приятен джинджифилов вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Странен вкус.Кокосово-джинджифилова леща.Не мога да кажа, че е супер-вкусна, но става за ядене. За любители на нестандартни вкусови усещания.
3.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2014
Най-вкусната рецепта за червена леща. Има много интересен и специфичен вкус и е просто великолепна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: