Крем супа от аспержи с пармезан

Лесна, ароматна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка зелени аспержи
1 л пилешки бульон
2 с. л. краве масло
2 глави лук
1 скилидка чесън
100 мл животинска сметана
50 г сирене „Пармезан”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от аспержи с пармезан
Връхчетата на аспержите се отрязват и се оставят настрана.
2
Крем супа от аспержи с пармезан 2
Стъблата се белят и нарязват.
3
Крем супа от аспержи с пармезан 3
Наситненият лук се запържва в маслото.
4
Крем супа от аспержи с пармезан 4
Добавят се наситненият чесън и аспержите.
5
Крем супа от аспержи с пармезан 5
Налива се бульонът и се готви 20 минути.
6
Крем супа от аспержи с пармезан 6
Връхчетата се бланшират в бульона и се изваждат.
7
Крем супа от аспержи с пармезан 7
Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Крем супа от аспержи с пармезан 8
Супата се пюрира.
9
Крем супа от аспержи с пармезан 9
Прецежда се.
10
Крем супа от аспержи с пармезан 10
Поднася се с настъргания пармезан и връхчетата от аспержите.





Съвет:
Пилешкият бульон може да се замени със зеленчуков.

Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2022
Много вкусна и бърза супичка!
11.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2019
Много вкусна супа
10.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2018
Великолепна!!
9.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2017
Супичката е много свежа, с много приятен вкус. Мисля обаче, че ако се добави запечено халуми на кубчета ще бъде перфектна... Благодаря за рецептата!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Чудесна супичка, горещо е препоръчвам! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/05/grune-spargelcremesuppe-mit-parmesan.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: