Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене

Нежна и много ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2012
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене
 
Необходими продукти:
1 връзка зелени аспержи (400 г)
1 глава лук
1 скилидка чесън
500 мл зеленчуков бульон
50–60 мл готварска сметана
2 с. л. олио от гроздови семки
сол и черен пипер на вкус

за баничките:
5 листа точени кори
200 г козе сирене
3 с. л. олио от гроздови семки


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото, докато омекнат.


2
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене 2

Прибавят се нарязаните аспержи, като връхчетата се запазват за декорация.


3
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене 3

Наливат се бульонът, похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън 5–10 минути. След това се сипва сметаната, оставя се още 2–3 минути и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене 4

Супата се пасира и се прецежда.


5
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене 5

Точените кори се нарязват на триъгълничета, намазват се обилно с олио и в средата се поставя малко от козето сирене.


6
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене 6

Завиват се като пурички и се пекат в загрята на 220 фурна, с вентилатор, за 5–7 минути.

7
Крем супа от аспержи и пурички с козе сирене 7
Връхчетата от аспержите се бланшират в гореща вода, за кратко и после се потапят в ледено студена, за да запазят яркия си цвят.

Супата се поднася гарнирана с пуричките и връхчета аспержи.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2020
Много добре се допълват
5.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2015
Ния, благодарим за наблюдателността. Направена е необходимата корекция.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
Скъпи хора, 7-ма и 8-ма стъпка се дублират...
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мария, има го в големите супермаркети.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
какво е олио от гроздови семки и къде да го намеря?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: