Крем с кайсии и боровинки

Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2003
Крем с кайсии и боровинки
 
Необходими продукти:
12 кг обезкостени кайсии
100-200 г боровинки
1 кофичка кисело мляко
6-8 с. л. пудра захар
2-3 с. л. коняк
1 пакетче желатин
листа мента за декорация


Начин на приготвяне:
1
Крем с кайсии и боровинки
Обезкостените кайсии се разрязват на две, разбъркват се с 4-5 с. л. пудра захар и коняка и се кипват в тенджерка с малко вода. След като захарта се разтопи и кайсиите омекнат, се свалят от котлона. Запазват се няколко кайсии за декорация, останалото количество се пюрира с блендер или кухненски робот.
2
Крем с кайсии и боровинки 2
Желатинът се залива с няколко лъжици вода и се изчаква да набъбне. Прехвърля се в тенджерка с топла вода и се бърка, докато се разтвори напълно.
3
Крем с кайсии и боровинки 3
Останалото количество пудра захар се разбива с киселото мляко, добавя се разтвореният желатин и се разбърква.
4
Крем с кайсии и боровинки 4
Десертът се сервира в големи стъклени чаши, като най-отдолу се поставят малко боровинки, върху тях се слагат пюре кайсия и кисело мляко. Процедурата се повтаря до напълване на чашата. Кремът се оставя да се охлади. Декорира се с резени кайсия, боровинки и листа от мента. Може да се посипе с натрошени бисквити.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: