Крем с карамелени круши и рикота

Сладка наслада в чаша
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крушите:
800 г круши
50 мл вино „Марсала“
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
40 г краве масло
2 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче

за крема:
400 г сирене „Рикота“
200 мл течна животинска сметана
2 с. л. мед
2 с. л. пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Крем с карамелени круши и рикота
Почистете крушите и ги нарежете на кубчета.
2
Крем с карамелени круши и рикота 2
В тиган загрейте маслото, пуснете крушите и ги запържете за 2–3 минути, прибавете клонките мащерка и индийското орехче. След това поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират.

3
Крем с карамелени круши и рикота 3
Налейте марсалата, по желание фламбирайте и след минута-две дръпнете от огъня и охладете.
4
Крем с карамелени круши и рикота 4
За крема разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Рикотата смесете с меда, а след това разбъркайте с разбитата сметана.
5
Крем с карамелени круши и рикота 5
В чаши за сервиране редувайте пластове от крем и круши. Оставете десерта в хладилник поне за 2 часа и сервирайте.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: