Крем от рикота с тиквички на фурна

Оригинална и много вкусна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Рикота“
50 г сирене „Пармезан“
500 мл прясно мляко
4 яйца
2 тиквички
1 глава лук
1 скилидка чесън
4 стръка мащерка
4 стръка босилек
3 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

за поръсване (гремолата):
1 връзка копър
1 скилидка чесън
кората от 1 лимон
1 щипка чили на прах
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем от рикота с тиквички на фурна
Измитите тиквички се режат на тънко по дължина.
2
Крем от рикота с тиквички на фурна 2
Лукът се обелва, наситнява се и се запържва в 2 с. л. зехтин. Добавя се нарязаният чесън и щом се запържи, съдът се дърпа от огъня.
3
Крем от рикота с тиквички на фурна 3
Яйцата се разбиват, налива се млякото, отново се разбива и се прибавят охладените лук и чесън.
4
Крем от рикота с тиквички на фурна 4
Рикотата се разбърква с брашното, настъргания пармезан, сол, черен пипер и наситнените мащерка и босилек. Налива се млечната смес и се разбърква.
5
Крем от рикота с тиквички на фурна 5
В намазана с останалия зехтин тава се подреждат половината тиквички.
6
Крем от рикота с тиквички на фурна 6
Изсипва се млечната смес.
7
Крем от рикота с тиквички на фурна 7
Останалите тиквички се слагат в нея изправени, така че да се вижда кората им.
8
Крем от рикота с тиквички на фурна 8
Ястието се пече около час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
9
Крем от рикота с тиквички на фурна 9
Копърът и чесънът се нарязват на ситно и се разбъркват с настърганата и след това накълцана лимонова кора. Сместа се овкусява с чили и сол. Ястието се поднася с копъровата гремолата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Много фин вкус!
2.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2016
Вместо рикота използвах домашна извара. Хареса ни много!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2016
Получи се страхотно ! Опитайте и вие,ще ви хареса резултатът
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: