Крем кейк

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Крем кейк
Крем кейк
Крем кейк
Крем кейк
 
Необходими продукти:
за блата:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 к. ч. олио
1 ч. ч. прясно мляко
1 бакпулвер
2 ч. ч. брашно
1 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
От изброените продукти се прави смес, която се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече в умерена фурна до готовност.
2
Като блатът изстине, в него се правят широки дупки. Хубаво е, ако имате под ръка от онези уреди за изваждане на семки от ябълки, но аз нямах такъв, затова използвах каквото ми беше под ръка. Винаги трябва да сме креативни :)
3
След като имаме вече надупчен блат, правим крем, с който заливаме отгоре. Заливате с крем по ваш вкус, избор и желание. Може да го приготвите от 2 пакетчета пудинг ванилия, нишесте или пък домашен ванилов крем. (Аз избрах полуготов крем за торти.). Остатъците от блата се натрошават върху крема и сладкишът се оставя да стегне в хладилника за няколко часа.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Исках да кажа канела и мед :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Много вкусно стана,но аз вместо какао сложих канела и мен :)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Ето го и резултата :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
Бърза и лесна за изпълнение рецепта. Много добра комбинация се получава от какаов блат + ванилов пудинг :) Следващия път бих заменила олиото с разтопено масло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: