Крем карамел

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.02.2015
Крем карамел
 
Необходими продукти:
за крема:
1/2 л прясно мляко
4 яйца
1/2 ч. ч. захар
2 ванилии

за карамела:
5-6 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Извадете яйцата и прясното мляко от хладилника предварително, за да постоят известно време на стайна температура. Разбивате добре яйцата със захарта, след което добавяте прясното мляко и отново разбивате, до пълно разтопяване на захарта.
2
Отделно в малка тенджера приготвяте карамела. Слагате тенджерата, в която сте смесили захарта, водата и лимоновия сок, да заври на котлона, като междувременно бъркате непрекъснато. Бъркате карамелената смес, докато придобие златист цвят, след което го сваляте от огъня и го разпределяте в купичките с помощта на лъжица. Пълните купичките с яйчената смес.
3
Печете крем карамела на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна. Печене на водна баня означава да поставите купичките в съд пълен с вода и така да го поставите във фурната. Важно е водата да бъде до ръба на купичките, т.е. дотам, докъдето са пълни купичките със смес. Трябва да следите процеса на печене на крем карамела отблизо, защото е много важно водата да не завира. Ако водата ври по време на печенето, вашият крем карамел ще стане на шупли. В случай, че водата започне да завира допълнете със студена вода и намалете малко градусите на фурната. След около час крем карамелът трябва да е придобил апетитна коричка и да е готов.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2019
Вкусно
16.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2018
Първи опит успешен и вкусен
15.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2017
Много вкусно и с отлична визия!
14.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Много вкусен се получи, въпреки че изпуснах малко карамела.Сместа ми стигна за точно осем купички.
13.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2016
Моля госпожа Филипова да каже за колко купички крем са предложените продукти. Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: