Крем карамел с тиквен сос

Един по-специален десерт за всеки повод
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г захар
600 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия
6 яйца

за соса:
400 г тиква „Цигулка”
400 мл прясно мляко
200 мл вода
1/2 ч. л. канела
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Крем карамел с тиквен сос
90 г от захарта се разпределят в 6 формички за крем карамел. Формичките се слагат на котлона и захарта се карамелизира. Шушулката ванилия се цепва.
2
Крем карамел с тиквен сос 2
Млякото се кипва с ванилията.
3
Крем карамел с тиквен сос 3
3 яйца и 3 жълтъка се разбиват с останалата захар.
4
Крем карамел с тиквен сос 4
Млякото се налива на тънка струйка към яйцата при постоянно бъркане.
5
Крем карамел с тиквен сос 5
Сместа се разпределя във формите и те се слагат в тава.
6
Крем карамел с тиквен сос 6
Налива се топла вода до половината на формите и се пече за 30 минути на 180 градуса.
7
Крем карамел с тиквен сос 7
Оставя се да се охлади и след това се обръща. Тиквата се бели и нарязва на кубчета. Слага се в касерола и се наливат млякото и 200 мл вода, добавя се и захарта. Сварява се и след това се пасира с канела.

8
Крем карамел с тиквен сос 8
Крем карамелът се поднася с тиквения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Сладка рецепта,но от нея за сега пробвах само карамелените спирали.Част от тях станаха доста сполучливи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: