Крем "Гран Марние"

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ягоди
120 г захар
80 г черен шоколад
30 г захар за сметаната
20 г желатин
300 мл готварска сметана
300 мл прясно мляко
10 мл портокалов ликьор
4 жълтъка
2 бр. киви
1 ванилова шушулка


Начин на приготвяне:
1
Крем
Шоколадът се нарязва надребно и се разтопява на водна баня.
2
Крем
Жълтъците се разбиват със захарта (120 г).
3
Крем
Прясното мляко се налива в тенджерка, ароматизира се с ваниловата шушулка, която се разрязва напречно на две, и се сварява.
4
Крем
Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
5
Крем
Свареното мляко се налива в разбитите жълтъци и сместа се загрява на водна баня, докато се сгъсти, като се разбърква през цялото време.
6
Крем
Кремът е готов, когато при духване срещу бъркалката се получава "розичка".
7
Крем
Желатинът се налива в крема, разбърква се и се оставя да се охлади.
8
Крем
Налива се портокаловият ликьор и се добавя разбитата с останалата захар сметана.
9
Крем
В подходящи формички се разпределя 2/3 от крема. Останалият крем се смесва с разтопения шоколад и с помощта на пош се шприцова в крема в купичките. След това се оставя да се охлади в хладилник за 2 часа.
10
Крем
Приготвят се два вида сос - от пасираните ягоди и киви - и с тях се гарнира готовият десерт.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: