Крем „Брюле“

Неустоим десерт с ароматна хрупкава карамелена коричка
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 29.01.2017
Крем „Брюле“
Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
6 жълтъка
500 мл течна сладкарска сметана (35% масленост)
2 ч. ч. захар
2 ванилии

за карамелената коричка:
4 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват с миксер със захарта и ванилията, до побеляване.


2
Сметаната се загрява на слаб огън на котлона, докато започне да „къкри“ по краищата на съда, след което се дърпа от огъня. Прибавя се към жълтъчната смес, внимателно, на части и при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки.
3
В дълбока тенджера се слагат 4 купички (всяка с вместимост от около 220 мл) Сместа се разпределя равномерно в купичките. В тавата се налива гореща вода до средата на купичките. Кремът се пече около 30-35 минути в загрята на 150 градуса фурна. След като се охлади напълно, кремът се слага в хладилник за минимум 2 часа.
4
Всяка купичка се поръсва с 1 с. л. захар. Купичките се слагат в широка тава. Фурната се загрява до максималната температура и се включва опция „грил“. Тавата се слага във фурната за около 10 минути, като след петата минута наблюдавайте непрекъснато процеса на карамелизиране.


5
Карамелизираните кремчета се изваждат от фурната и се оставят да се охладят, като е най-добре да престоят в хладилник за 1 нощ.


Съвет:
Може да карамелизирате захарта и с кухненска горелка. Тъй като не разполагам с такава, аз използвах този алтернативен вариант.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: