Крем брюле с тиква и мед

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Крем брюле с тиква и мед
 
Необходими продукти:
750 мл сметана
250 г тиква
125 г захар
8 жълтъка
2 ванилии
2 с. л. мед
1 с. л. какао
8 ч. л. кафява захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Обелената тиква се реже на едри кубчета, поставя се в тава и се наливат 100 мл вода с щипка сол. Запича се около 15–20 минути при температура 250 градуса и след като се охлади, се овкусява с меда.
2
Жълтъците се разбиват със захарта до получаване на еднородна смес. Сметаната се кипва в дълбок съд заедно с ванилията и се отстранява от котлона. В съд с обло дъно внимателно се смесват жълтъците и сметаната.

3
Връща се на котлона и се вари на водна баня около 15 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти толкова, че от сместа да остава по бъркалката. От крема се отделя 1/4 и се смесва с какаото.

4
В огнеупорни стъклени купички се разпределя равномерно на пластове тиква с мед, какаов крем и ванилов крем. Оставя се в хладилник минимум 3 часа. След това кремът се поръсва с по 1 ч. л. кафява захар и се гратинира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: