Крекери с чедър и сушени домати

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 05.01.2014
Крекери с чедър и сушени домати
 
Необходими продукти:
50 г лешници
50 г грис
50 г ленено семе (смляно)
50 г брашно
4 с. л. зехтин
1 яйце
70 г чедър
50 г сушени домати
1 к. л. бакпулвер
1-2 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Яйцето се смесва със зехтина. Доматите се слагат за 10 минути на пара, за да омекнат малко и след това се нарязват надребно. В отделна купа се смесват сухите съставки-сляното ленено семе, брашното, пшеничният грис и лешниците смлени ситно, както и бакпулверът. Замесва се меко тесто от двете смеси, доматите и настъргания чедър и мащерката. Ако е необходимо, се добавя допълнително брашно, за да може да се точи, но не трябва да става твърдо.
2
Крекери с чедър и сушени домати 2
Тестото се разточва върху хартия за печене и се потъсва с грис. Наряза се с нож за пица и се пече на 200 градуса за 10 минуте. Като изстине, крекерите се начупват и са готови за консумация
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
Ау страхотнооо!! Невероятно добра и вкусна комбинация, страшно ми хареса идеята :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: