Крехко пилешко със зеленчуци и сметанов сос

Пилешко месо с гъби, моркови и чушки
Източник: Стефка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.01.2016
Крехко пилешко със зеленчуци и сметанов сос
 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
1 средно голяма глава лук
3 моркова
3 средно големи зелени чушки
400 г гъби
1 малка кутийка готварска сметана
1 с. л. горчица
100 г краве масло
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме пилешкото месо на малки късчета и ги мариноваме в соев сос, подправен с черен пипер на вкус.
2
Нарязваме лука наситно и го запържваме в малка част от маслото.
3
Към лука прибавяме обелените и нарязани на тънки ивички моркови.
4
След като морковите омекнат леко, към тях се добавят чушките, нарязани като морковите.
5
След като и чушките се задушат за кратко, добавяме още малко масло и нарязаните на филийки гъби.
6
Когато всички зеленчуци са готови, слагаме пилешкото месо и готвим за кратко.
7
Накрая заливаме със сметаната и горчицата и оставяме ястието да заври, след което готвим около 10 минути.
8
По желание накрая поръсваме с черен пипер и ако ястието е безсолно, добавяме малко соев сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: