Кръмбъл с круши

Лесен и достъпен десерт с хрупкава коричка и мека плодова плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2013
Кръмбъл с круши
 
Необходими продукти:
220 г брашно
7 с. л. кафява захар
170 г краве масло
2 круши
100 г орехови ядки
1/4 ч. л. канела
2 с. л. мед
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с круши

Орехите се запичат за 4–5 минути в загрята на 190 градуса фурна и после се оставят да се охладят.

 


2
Кръмбъл с круши 2

Брашното се смесва с канелата, захарта, солта и орехите в блендер и се разбива докато се смелят ядките.

 


3
Кръмбъл с круши 3

Прибавя се маслото, нарязано на малки кубчета и всичко се разбива, до получаването на трохи.

 


4
Кръмбъл с круши 4

Крушите се обелват и се нарязват на кубчета. Поставят се в купички за брюле и се заливат с мед.

 


5
Кръмбъл с круши 5

Трохите се разпределят върху плодове и купичките се поставят в тава.

 


6
Кръмбъл с круши 6

Десертът се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.


 




Съвет: Ако ви остане от тестото, може да го замразите, и да имате готово за следващия десерт.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2014
Получи се много вкусно. Аз добавих и една наразяна праскова и две големи сини сливи към крушите, т.к. нямах какво да ги правя. Единственият минус е, че не можах да намеря обезсолено масло и се усещаше съвсем лек солен вкус на коричката. Ще го направя пак скоро време :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2013
трябва да се опита
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: