Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана

Не толкова популярен вариант у нас на печене на заленчуци със сметана и коричка от ароматни, хрупкави трохи
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2013
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана
 
Необходими продукти:
1/2 глава целина (голяма)
3 стръка праз
1 корен хрян
3 скилидки чесън
250 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус

за трохите:
250 г брашно
100 мл зехтин
1 ч. л. естрагон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана



Целината се нарязва на ивички, а празът на кръгчета. Зеленчуците се бланшират в кипяща подсолена вода, докато леко омекнат – за около 10 минути, след това се отцеждат.

 

 


2
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана 2

Чесънът се стрива на паста с малко сол. Хрянът се почиства и настъргва на ситно ренде.

 

 


3
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана 3

В купа се смесват бланшираните праз и целина, хрянът, чесънът и се овкусява със сол и черен пипер.

 


4
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана 4

Зеленчуците се заливат със сметаната и се прехвърлят в тава за печене.

 


5
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана 5

В купа се смесват продуктите за трохите и, ако е нужно, малко студена вода за получаването на трохи.

 


6
Кръмбъл от зимни зеленчуци със сметана 6

Зеленчуците се поръсват с тях и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути, до златисто.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: