Крамаузе

Ради Стамболов приготвя хрупкави палачинки с бира по традиционна датска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2007
Крамаузе
 
Необходими продукти:
3 яйца
300 г брашно
200 г захар
200 мл бира
30 г разтопено масло


Начин на приготвяне:
1
Крамаузе
Яйцата и захарта се разбиват с миксер.
2
Крамаузе 2
Постепенно се сипва брашното, като разбиването продължава.
3
Крамаузе 3
Налива се бирата и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
4
Крамаузе 4
Добавя се разтопеното масло и продължава да се разбива.
5
Крамаузе 5
В парче картон се очертава форма на цвете, след което се изрязва.
6
Крамаузе 6
Тава се покрива с готварска хартия, слага се формата и в нея се сипва от тестото.
7
Крамаузе 7
Отгоре тестото се заравнява с шпатула, след което формата внимателно се отстранява.
8
Крамаузе 8
По същия начин в парче картон може да се изреже кръгла форма и с нея да се направят кръгове от тестото.
9
Крамаузе 9
Приготвените тестени форми се пекат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна, докато се зачервят.
10
Крамаузе 10
След това цветята се поставят в малки купички, за да приемат формата на цветове. Кръглите форми се навиват като фунийки. Фунийките и цветовете се пълнят с крем с млечно сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: