Кралски скариди, увити във филе от нилски костур

Гост: Светлин Серафимов
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 кралски скариди
200 г нилски костур
2 яйца
1 с. л. зехтин
олио за пържене
царевично брашно за паниране
пшенично брашно за паниране

за соса:
200 мл готварска сметана
200 мл пилешки бульон
1 шепа сушени гъби
20–30 мл бяло вино
1 резен целина
1/2 глава лук
2 чери домата
сол и бял пипер на вкус

за гарнитурата:
200 г сварен черен ориз
15–20 г краве масло
1 домат
2–3 пера див лук
3–4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур
Скаридите се почистват, като последният прешлен се оставя, за да се задържи опашката. Гърбът се отстранява, скаридите се поръсват с бял пипер и сол на вкус и се поливат със зехтин.
2
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 2
Нарязаните наедро лук и целина се задушават в предварително загретия зехтин, като се посоляват и се поръсват с бял пипер. Добяват се смлените сушени гъби и се задушава още 2–3 минути. Налива се виното и се оставя да се редуцира.
3
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 3
Налива се разтвореният пилешки бульон и се вари 10–15 минути. Сипва се сметаната, пасира се и се прецежда.
4
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 4
Рибното филе се разрязва през средата и се изтънява, като се разрязва напречно.
5
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 5
В получените парчета се увиват скаридите и рулцата се забождат с клечки за зъби, за да не се разтварят.
6
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 6
Двата вида брашно се смесват в съотношение 1:1 и се посоляват. Увитите в рибно филе скариди се овалват в разбитите яйца, а след това - в брашната. Пържат се в обилно количество олио 5–6 минути и се изваждат върху салфетка.
7
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 7
Свареният черен ориз се задушава в предварително загрятото масло и се посолява. Добавя се наситненият див лук и се разбърква.
8
Кралски скариди, увити във филе от нилски костур 8
Сервира се, като в метален пръстен се слага от ориза и се притиска добре. Рингът се отстранява, отстрани се подреждат изпържените скариди, парчета домат и чери домати. Скаридите се поливат със соса и по желание се украсяват с пера див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: