Кралски скариди със сос „Тартар” и черен хайвер

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2010
Кралски скариди със сос „Тартар” и черен хайвер
 
Необходими продукти:
12 броя скариди почистени
150 г кисели краставички
70 г бейби лукчета
4 стръка див лук
1/2 с. л. горчица
150 г майонеза
сокът от 1/2 лайм
сол и бял пипер на вкус
черен хайвер за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Скаридите се бланшират в подсолена вода и се изваждат. Поставят се в широка плитка чиния.
2
В отделна купа се нарязват наситно краставичките, лукчетата и дивият лук. Добавят се горчицата, майонезата и сокът от лайм. Овкусява се със сол и пипер и се разбърква добре. Сосът се сипва в купичка и отгоре се слагат няколко зърна черен хайвер.
3
Купичката с тартара се поставя в средата на чинията със скаридите и ястието се поднася.


Съвети:
Скаридите могат да се украсят по желание със стръкчета от прясна подправка.
Рецептата може да се приготви и със стриди или други морски дарове.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: