Кралска бисквитена торта

Любимата торта на принц Уилям
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2023
Кралска бисквитена торта
 
Необходими продукти:
400 г черен шоколад
300 г чаени бисквити
90 г краве масло
150 г мед
100 г сушени череши
140 г бадеми печени със сол
30 мл портокалов ликьор
1 есенция ванилия

за гарниране:
50 г бял шоколад
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Кралска бисквитена торта

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна. Разбъркват се.

 


2
Кралска бисквитена торта 2

Бисквитите се натрошават едро в голяма купа.

 


3
Кралска бисквитена торта 3

Към шоколада се сипва медът, разбърква се до хомогенна смес. Шоколадовата смес се полива върху бисквитите, прибавят се натрошените бадеми, сушените череши, предварително накиснати в портокалов ликьор, и есенцията ванилия.

 


4
Кралска бисквитена торта 4

Получената смес се изсипва във форма с регулиращи се стени (20 см), на дъното на която има пергаментова хартия. Оставя се в хладилник за 2 часа да стегне.

 


5
Кралска бисквитена торта 5

Поднася се с разтопения на водна баня или в микровълнова фурна бял шоколад, смесен с олиото.


Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2021
Страхотна рецепта за лесна и вкусна торта
22.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2018
Страхотна торта. Сложих накиснати в ликьор стафиди, т.к. нямах череши. Според мен бисквитите посочени в рецептата са малко. Сместта носи повече бисквити. Аз сложих 2 пакета х 175 гр./общо 350 гр./
21.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Вкъщи я правя и изчезва за отрицателно време. :)))))
20.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2015
Днес я направих,но сложих замразени вишни,вместо череши.Ще опитам обаче и с тях,че сега им е сезона.Вишните \"убиха\"лекичко сладкия вкус и направиха тортата много свежарска
19.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Страхотна торта. Правих я вече два пъти и почти веднага свършва. Много е вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: