Козуначена шарлота

С аромат на кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 жълтъка
160 г захар
500 г сирене „Маскарпоне“
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 мл кафе ликьор
200 мл животинска сметана
100 мл еспресо
900 г козунак със стафиди
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Козуначена шарлота
Жълтъците се готвят със захарта на водна баня, като се бъркат непрекъснато, докато се получи гъст крем. Дърпат се от огъня и леко се охлаждат.
2
Козуначена шарлота 2
Маскарпонето се разбива за кратко с миксер. Прибавят се ваниловата захар и половината от ликьора и се смесва с яйчния крем, като се разбърква с шпатула.
3
Козуначена шарлота 3
Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с крема.

4
Козуначена шарлота 4
Останалият ликьор се сипва в кафето.
5
Козуначена шарлота 5
Козунакът се реже на еднакви по големина парчета.
6
Козуначена шарлота 6
Дъното и стените на форма за торта с махащо се дъно и с диаметър 24 см се покриват с две отделни парчета хартия за печене. Подреждат се парчетата козунак, като частите, които се допират до стените се намазват със сместа с кафе.
7
Козуначена шарлота 7
Основата на тортата се поръсва с какао, след това се слага част от крема, следват парчета козунак, които съвсем леко се мажат с кафе, какао, крем, намазан козунак, какао и така, докато се изчерпят продуктите.
8
Козуначена шарлота 8
Завършва се с крем. Тортата се прибира в хладилник за около 4–5 часа, за да стегне.

9
Козуначена шарлота 9
След това се поръсва с какао и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2023
Страхотна идея - всичко любимо. По мое предпочитание добавих малко лимонов сок към крема, а козунакът ми беше с шоколадови парченца. Благодаря Ви за поредното чудесно предложение.
12.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2020
Великолепна!!!
11.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2017
Стана страхотна , хареса се на всички ! Поднесох я на Великденската трапеза .Рецептата е чудесна .
10.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Благодаря ви !
9.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Екатерина, течната сладкарска сметана, която обичайно се предлага на нашия пазар не е животинска. Течната сметана за готвене (например с марка Президент) е животинска.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: